10. helmikuuta 2012

Sydänleivokset


Päätimme leipoa lasten kanssa kylmänä pakkaspäivänä. Ohje on helppo ja lopputulos herkullinen. Ystävänpäivän lähestyessä teimme  leivoksista piparkakkumuotilla sydämen muotoiset.

Aleksanterinleivokset

200g pehmeää margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
n. 250g vadelmamarmeladia
Kuorrutus:
n. 500g tomusokeria
n. 1 dl nestettä (kuumaa vettä ja maun mukaan sitruunamehua)
punaista elintarvikeväriä

  1. Hiero rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna.
  2. Sekoita keskenään leivinjauhe ja vehnäjauhot. Siivilöi jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita taikinaksi.
  3. Anna vetäytyä kelmun alla viileässä vähintään puolisen tuntia.
  4. Kaaviloi taikina tasaiseksi uunipellile leivinpaperin päälle.
  5. Paista 175°C:ssa n. 15 min. Jäähdytä levy ennen täyttämistä.
  6. Leikkaa levy kahtia ja levitä pohjalevylle kerros marmeladia. Aseta toinen levy päälle.
  7. Tee kuorrutus: Mittaa tomusokeri kulhoon ja sekoita kuuma sitruunamehu/vesi pieninä erinä joukkoon, kunnes seos on paksuhkoa kiiltävää tahnaa. Värjää kuorrutus vaaleanpunaiseksi.
  8. Levitä kuorrutus ohuena kerroksena leivoslevylle kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Kuorrutuksen jähmetyttyä leikkaa terävällä veitsellä sopivan kokoisiksi leivoksiksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti